Ingrid, journalist, hjärtsvikt
Ingrid är utbildad textilkonstnär men har jobbat som frilansande journalist större delen av sitt liv. Hon flyttade till Paris med man och två barn för många år sedan och bodde därefter i Provence i 30 år. Ingrid har också skrivit fackböcker, om mat och sitt andra hemland Frankrike. Idag bor hon i Sverige igen, i ett stort kollektivhus med nästan 300 lägenheter. Hon är också en hängiven simmerska.
OCH så har hon hjärtsvikt.
Ingrid är Diagnosstödjare för att hon själv saknade någon att prata med, särskilt efter hon blev utskriven från sjukhuset och vardagen med hjärtsvikt började.
Sune, personalchef, hjärtinfarkt
Sune är utbildad skogvaktare och jobbade som det i 15 år. Därefter blev det chefsjobb i skogen. I början av 2000-talet hade han ett arbetsområde som sträckte sig från Göteborg till Jämtland, det blev långa arbetsdagar och upp till 6 000 mil per år i bilen. Före pensioneringen var han personalchef och placerad i Uppsala. Idag har han flyttat tillbaka till Bollnäs där han lever nära natur och kultur. Sune höll på med orientering när han var yngre och idag cyklar han gärna och har kört cykelvasan flera gånger.
OCH han har haft en hjärtinfarkt.
Sune är Diagnosstödjare för att han tycker om att hjälpa andra och vill dela med sig av de livsstilsförändringar han gjort efter infarkten och hur de gett honom en bättre hälsa.
Gunilla, sjuksköterska, hjärtinfarkt
Gunilla är sjuksköterska och har gjort en gedigen resa inom svensk vård. Hon har arbetat på intensiven, som distriktssköterska, varit verksamhetschef inom primärvården och socialchef på en kommun. Hon har också rest i den fysiska världen och bland annat bott flera år i Holland och Japan. Gunilla är en aktiv person som tycker om att träna, vandra, spela golf och yoga.
OCH så har hon upplevt ett plötsligt hjärtstopp. Och en hjärtinfarkt på operationsbordet.
Nu vill hon ta vara på livet och ge tillbaka. Därför är hon Diagnosstödjare inom Riksförbundet HjärtLung.
Dorothy, revisor, sömnapné
Christina, socionom, KOL
Christina är socionom och tycker att mötet med andra människor är det som ger mest tillbaka i livet. Hon har arbetat som kurator, med missbruksproblematik, familjerättsfrågor, rehabilitering och som skuldrådgivare. Idag bor hon i ett hus utanför Mariannelund i sällskap med fyrfota vänner och många hungriga fåglar.
OCH så har hon KOL. Diagnosen fick hon direkt av Riksförbundet HjärtLung på ett torg i Trelleborg.
Christina är Diagnosstödjare för att hon vill sprida information och förmedla hopp. Hon tror på den kraft som kan förmedlas från patient till patient och dynamiken som uppstår i en grupp som delar information och erfarenheter.
Claes, teknisk chef, förmaksflimmer
Claes har tillbringat många timmar på Arlanda där han varit platschef och teknisk chef för flygbränsledepån. Han är van att arbeta med människor och att lyssna på medarbetare och kollegor. Claes är uppväxt på landet och har med egna händer byggt huset som hans barn vuxit upp i. Som ung spelade han fotboll och bordtennis, det senare håller han på med än i dag.
OCH så har han förmaksflimmer.
Claes är Diagnosstödjare för att han känner en glädje i att kunna hjälpa andra. Han vill erbjuda en möjlighet att genom samtal blir tryggare med sin sjukdom och vardag.